4 lucruri pe care nu ar trebui să îți cheltuiești banii

Să îți impui un anumit buget lunar și să îl respecți ca la carte este destul de dificil, dar te scutește de foarte multe neplăceri. În schimb există și varianta în care bugetul chiar nu îți ajunge și pentru cheltuielile neprevăzute care apar. Și în acest mod ajungi în situația în care salariul îți este insuficient pentru cheltuielile pe care le ai. Astfel că soluția cea mai bună ar fi să îți faci un raport al cheltuielilor și să observi pe ce anume ai cheltuit banii inutil.

Pe ce nu ar trebui să îți cheltuiești banii niciodată?

Să nu extinzi niciodată garanția produselor

De fiecare dată când achiziționezi un produs precum electrocasnicele, agentul de vânzări îți va prezenta varianta de a extinde garanția pentru a fi în siguranță produsul pe o perioadă mai mare. Deși sună tentat pentru că produsele se pot strica după perioada de garanție pe care o ai inclusă în preț, să nu te gândești să accepți pentru că în general această garanție extinsă costă mai mult decât ar costa reparațiile produsul sau mai rău, mai mult decât ar costa un produs nou.

Comisioanele și dobânzile cardurilor de debit

Întrucât păstrarea banilor fizic nu mai este o variantă plauzibilă, majoritatea oamenilor își depozitează banii pe un card de debit. Este chiar o modalitate ideală pentru a economisi. Însă trebuie să fii atent la toate detaliile, vei putea economisi doar dacă îți deschizi un card de debit la o instituție bancară care nu percepe comisioane și dobânzi prea mari. Trebuie să analizezi piața și să observi unde sunt cele mai mici comisioane de administrare, interogare, dar și cele de retragere. Dacă vei analiza cu atenție, vei găsi cu siguranță și bănci care nu percep niciun comision de administrare atâta timp cât vei face câteva tranzacții lunare, de asemenea nici comisioanele de interogare nu sunt prezente la toate băncile.

Să verifici toate detaliile ce implică închirierea unei mașini

Dacă printre obiceiurile tale se găsește și închirierea unei mașini, trebuie să știi că trebuie să verifici toate detaliile ce implică preluarea mașinii pentru a nu avea taxe surpriză. Taxele de asigurare, în cazul unui accident ar trebui să fie achitate de către cel care închiriază, așadar verifică acest aspect pentru a nu achita taxe pe care nu ar trebui să le suporți.

Să nu efectuezi plata utilitatilor la ATM

Cu siguranță, plata facturilor este mai rapidă la ATM întucât te scutește de timpul pierdut la cozile ce nu se mai termină și de aceea această metodă este chiar folosită în ultima vreme. Însă trebuie să știi că plățile făcute prin ATM implică comisioane și majoritatea băncilor le aplică.

De asemenea, reîncărcarea electronică la automatele speciale intră în aceeași categorie, de comisioane aplicate, de aceea trebuie să fii atent când faci astfel de plăți și dacă vei observa comisioane exagerate, să nu mai repeți aceste plăți.

Acestea sunt printre cele mai întâlnite cheltuieli, pe care le faci fără să realizezi, fără a avea vreun folos pentru tine. Însă există în mod clar și alte cheltuieli inutile pe care le faci din neatenție sau din lipsa timpului.

Prin urmărirea mai atentă a acestor cheltuieli vei putea economisi bani pe care să îi utilizezi pe lucrurile cu adevărat importante.Și totuși dacă există luni în care aplici toate aceste principii, dar nu reușești să faci față cheltuielilor, accesează un credit online rapid.