7 motive pentru care este mai eficient sa contractezi un credit online de la un IFN

Traim vremuri in care tehnologia nu isi pune amprenta doar pe modul in care ne organizam viata, activitatea profesionala si comunicam cu cei dragi noua, ci devine parte componenta si a sistemului financiar-bancar.

La inceput au fost aplicatiile de banking, iar acum, gratie evolutiei tehnologice, oricine poate contracta un credit din fata calculatorului, a tabletei sau telefonului mobil. Astfel, nu doar bancile si-au adecvat serviciile acestui trend, cat si IFN-urile, tot mai populare in randul romanilor, de la care se pot contracta credite online. 

Desi multe persoane sunt inca reticente in a se increde in aceste platforme online pentru a-si gestiona finantele (in special cele trecute de 50 de ani), tehnologia joaca un rol deosebit de important in schimbarea modului in care oamenii se imprumuta si isi gestioneaza banii.

IFN-urile sunt o alternativa atractiva la metodele traditionale de creditare, avand in vedere ca nu exista proces birocratic, iar contractarea unui credit online se face in pasi simpli, usor de inteles chiar si de persoanele care nu sunt familiarizate cu tehnologia. 

Cu toate acestea, ca in cazul oricarui instrument financiar, este important sa fii constient de responsabilitatile pe care le implica un credit, indiferent de natura lui. Asigura-te ca intelegi termenii si conditiile inainte de a te angaja in acest proces si nu ezita sa ceri consiliere daca ai nevoie.

Totusi, daca ai optat pentru un credit online de la un IFN trebuie sa aducem in discutie motivele pentru care alegerea facuta este una inteleapta si mult mai rapida: 

Accesibilitate

Creditele online oferite de IFN-uri sunt accesibile aproape oricui, in orice moment al zilei. Nu trebuie sa te deplasezi la o sucursala si sa stai la coada. Tot ce ai nevoie este o conexiune la internet si un dispozitiv digital – tableta, smartphone sau laptop. 

Si pentru ca tot vorbim de accesibilitate, trebuie sa aducem in discutie faptul ca cerintele pentru eligibilitate ale IFN-urilor sunt mai putin stricte decat cele ale bancilor traditionale. Ca sa vina in ajutorul tuturor, IFN-urile au dezvoltat diverse modele de evaluare a riscului astfel incat sa acorde credite si persoanelor care ar putea avea dificultati la o banca traditionala: istoric de credit limitat sau negativ, venituri neregulate sau provenite din surse neconventionale.

Rapiditate

Aprobarea unui credit de la un IFN online, cum este si Best Credit, este, in general, mult mai rapida decat la o banca traditionala. Unele IFN-uri pot aproba un credit in cateva ore sau chiar mai putin. Asta inseamna ca poti avea acces la fonduri intr-un timp foarte scurt, ceea ce poate fi crucial in situatii de urgenta.

Mai multa flexibilitate

Spre deosebire de bancile traditionale, IFN-urile ofera o flexibilitate mult mai mare in ceea ce priveste conditiile de creditare. Poti alege suma dorita si perioada de rambursare in functie de nevoile tale. De asemenea, ai si optiunea de restructurare a creditului in caz de dificultati financiare.

In plus, ai la dispozitie o larga varietate de produse de creditare, de la imprumuturi pe termen scurt pana la cele pe termen lung, credite de consum, credite pana la salariu sau imprumuturi pentru afaceri. 

Transparenta

Desi poate fi intimidant sa imprumuti bani online, IFN-urile au facut eforturi considerabile pentru a se asigura ca procesul este cat mai transparent posibil. Taxele si dobanzile sunt prezentate clar, iar contractul de imprumut este usor de parcurs si de inteles, fapt ce te ajuta sa iei o decizie informata.

Imbunatatirea Scorului de Credit

Creditele de la diverse IFN-uri contribuie la imbunatatirea scorului de credit. Daca rambursezi imprumutul la timp acest lucru va fi inregistrat in istoricul tau de credit, deci ai mai multe sanse pentru imprumuturi mari in viitor.

Asistenta 

Avand in vedere ca totul se desfasoara online, IFN-urile ofera suport constant clientilor pe care ii au, prin intermediul liniilor de asistenta cu program non-stop, unde poti cere ajutor sau informatii suplimentare. 

Servicii Personalizate

Data fiind natura digitala a majoritatii IFN-urilor, acestea se pot folosi de datele tale pentru a-ti oferi servicii personalizate, conform analizei comportamentul tau de imprumut. Acest lucru le permite sa iti ofere produse si servicii care sunt adaptate la situatia ta specifica. De exemplu, daca analiza datelor arata ca ai dificultati in gestionarea datoriilor, un IFN ar putea sa iti propuna un plan de rambursare care sa tina cont de fluxul tau de numerar.