Cadourile de Craciun – reguli pe care sa le iei in calcul, astfel incat sa nu iti periclitezi bugetul
Cataloagele diverselor magazine, revistele, dar si retelele de Social Media ne fac sa credem ca un Craciun nu este cu adevarat o sarbatoare daca nu ai un brad imens, frumos impodobit, sub care sa stea asezate cadouri multe, care mai de care mai frumos impachetate.
Insa, cati dintre noi am auzit de Regula celor 3 cadouri de Craciun? Daca aceasta regula nu iti pare cunoscuta, ar fi bine sa stii ca ii are in centrul atentiei pe copii, carora le poti oferi trei cadouri, dar din categorii diferite.
Cum functioneaza Regula celor 3 cadouri?
Alegerea unui dar special pentru copilul lor este o sarcina foarte dificila, mai ales in randul parintilor care vor ca cei mici sa se bucure de lucrurile pe care ei nu le-au avut in copilarie. Si, in general, parintii chiar fac sacrificii imense, unii opteaza si pentru un credit online pana la salariu, in speranta ca darul oferit celui mic il va satisface cu adevarat.
Cum preturile au crescut destul de mult de la inceputul anului, acestea se reflecta si in costul cadourilor. Iar astfel, efortul de a nu epuiza complet bugetul familiei pe cadourile de Craciun este unul extrem de mare si e real in fiecare casa.
Atunci cand vei reusi sa iti stabilesti un buget de Craciun si sa il si respecti, vei putea dormi mult mai linistit la gandul ca ai atins doua obiective: ai luat decizii selective si inteligente care sa ii faca pe copii fericiti si, ca rezultat, ai si un extras de cont care sa te multumeasca.
Cadourile cu valoarea egala – cand le oferi?
Pentru cele mai multe dintre familii, o solutie normala este sa le ofere copiilor daruri cu o valoare egala, dezvoltandu-le astfel sentimentul egalitatii. Numarul de copii si situatia financiara vor dicta suma de bani pe care o vei aloca darurilor; dar nu te ingrijora, si cu o suma mica poti face o mare bucurie.
Transforma cumparaturile o sarcina pentru copii si invata-i sa fie intelepti
Este cea mai interesanta, dar si cea mai buna interpretare a strategiei bazate pe cadourile cu valoarea egala. Si aici va trebui sa stabilesti un buget, apoi sa aplici o valoare egala pentru fiecare dintre copii, cu singura diferenta ca ii vei pune chiar pe ei sa se ocupe de cumparaturile pentru fratii lor.
Aceasta strategie vine si cu un mare bonus – ii vei invata pe copii ce este acela un buget, ce inseamna sa daruiesti si cat de importanta este colaborarea eforturilor, astfel incat impactul sa fie mare.
Ia in calcul varsta
Cadourile pentru copiii mai mari au si un pret mai ridicat, mai ales ca ei isi doresc tot felul de gadgeturi ca sa fie in rand cu colegii si prietenii lor. Astfel, este important sa iti stabilesti bugetul tinand cont de aceste considerente si sa iti stabilesti cheltuielile generale.
Imprieteneste-te cu matematica
Best Credit IFN iti recomanda sa te imprietenesti foarte bine cu matematica, astfel incat sa stii exact cati bani ai de cheltuit, respectiv bugetul de care ai nevoie. Apoi scrie varsta fiecarui copil in parte, aduna varstele si stabileste parametrul ”ani”. Imparte apoi bugetul la ani, iar rezultatul va fi bugetul pentru fiecare an de varsta. Apoi inmulteste varsta fiecarui copil cu bugetul per an de varsta si vei obtine bugetul pe care il poti aloca pentru cadoul fiecarui copil in parte.