Cartile de educatie financiara care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca ta

Cartile de educatie financiara au starnit interesul multor cititori in ultimii ani. Din ce in ce mai multi oameni isi doresc sa invete cum sa-si gestioneze banii. Astfel, daca la finalul lunii iti raman prea multe zile si prea putini bani si esti nevoie sa apelezi la un credit pana la salariu, atunci este cazul sa te preocupe si pe tine educatia financiara. Pentru asta ti-am pregatit un un top al celor mai cautate si citite carti din acest domeniu.

Cel mai bogat om din Babilon

George S. Clason s-a consacrat multumita parabolelor babiloniei pe care le-a adunat in paginile cartii sale, cucerind astfel tot mapamondul. Planificarea si obtinerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor si principiile financiare aplicate de cei mai bogati oameni ai lumii sunt doar cateva din temele abordate in aceasta carte. De asemenea, cartea este scrisa intr-un limbaj accesibil si profund. George S. Clason realizeaza un ghid de parcurgere si intelegere a lumii financiare, care asigura calea spre prosperitate.

Tata bogat, tata sarac

”Tata bogat, tata sarac” tine topurile celor mai cumparate carti din lume. Robert T. Kiyosaki relateaza povestea exemplului puternic pe care l-a avut langa el, adica tatal lui. Povestea incepe prin dezvaluirea faptului ca desi avea un venit superior, tatal lui se afla mereu inglobat in datorii. Autorul celei mai apreciate carti din intreaga lume  sustine ca totul pleaca de la lipsa educatiei finanicare, care nu exista in scoala. Tot el este de parere ca profesori ar trebui sa investeasca mai multe resurse si energie pentru a invata tinerii toate tainele ce tin de bani. Mai mult decat atat, Robert T. Kiyosaki sustine o relatie clara dintre om si bani, practic ori omul controlează banii ori devine sclavul lor. Bogatia nu consta in bani multi este ideea principala a acestei carti care nu trebuie sa lipseasca din casa ta.

De la idee la bani

Invatamintele regasite in cartea lui Napoleon Hill au reprezentat principiile  de baza pentru Rockefeller, Roosevelt, William Jennings Bryan, Alexander Graham Bell sau Henry Ford . Desi pare ciudat, in spatele unei situatii financiare bune se afla o filosofie care are puterea de a te purta direct spre succes. Tinand cont de asta, cartea a fost tradusa in nenumarate limbi si este considerata a fi lucrarea de baza a literaturii motivationale. De asemenea, liderii business-urile de pe intreg globul sustin ca aceasta carte le-a schimbat radical destinul, aratandu-le calea spre succesul financiar.

Imbogateste-ti cunostintele si relaxeaza-te citind o carte buna!