Cum poți economisi bani? Citește recomandările specialiștilor

Ești în stadiul în care lucrezi suplimentar doar pentru a fi la zi cu toate plățile, atunci este momentul să te gândești să economisești pentru a te putea bucura de mai mult timp liber pe care să-l folosești pentru a sta cu familia, prietenii și pentru a te relaxa. Cu siguranță poți să ai pe viitor stabilitate financiară dacă vei economisi o mică parte din salariu în fiecare lună. Având economii puse deoparte ești pregătit pentru orice situație ce necesită mai mulți bani.

În acest articol vei găsi câteva metode care te vor ajuta să poți economisi bani mai ușor:

Cardul – principala modalitate prin care nu vei realiza cum îți cheltuiești banii

Este dovedit că poți economisi chiar și cu 20% mai mult dacă vei folosi cash pentru a-ți achita cheltuielile. Cardul este modalitatea prin care tu nu vezi banii pe care îi folosești așadar vei considera că nu cheltuiești prea mult și totul ți se va părea normal până vei verifica soldul, când va fi deja prea târziu.

Dacă îți primești salariul pe card, nu este o problemă, poți retrage banii și apoi să îi împarți în cutiuțe sau plicuri pe care să notezi scopul lor. 

Metoda 50/20/30 

Această metodă divizează venitul tău în trei mari categorii. Pentru a aplica această metodă, trebuie să îți împarți banii în felul următor, un procent de 50% din bugetul tău îl vei distribui pentru costurile fixe pe care le ai în fiecare lună, chiria sau ratele, abonamentele și facturile. Probabil că te întrebi cum poți aloca 50% din salariu pentru a achita acestea dacă ele depășesc suma care reprezintă 50% din salariul tău, în acest caz, știi cu siguranță că tu ajungi să cheltuiești mai mult decât produci, astfel că trebuie să îți schimbi locul de muncă sau să faci ceva în privința cheltuielilor.

30% ar trebui să aloci cheltuielilor flexibile precum cumpărăturile pentru mâncare, haine, hobby-uri și relaxare, iar restul de 20% ce îți rămân vor fi cu siguranță pentru economii. Acești 20% îi poți folosi după bunul plac, fie îi pui deoparte, fie îți plătești datoriile, dacă este cazul sau îi investești pentru a obține sume mai mari.

Prin metoda prezentată anterior poți să ai și o evidență a cheltuielilor și să observi unde depășeai bugetul și care erau cheltuielile inutile pe care le aveai. Prin evidența cheltuielilor și metoda 50/30/20 poți deveni un consumator rațional, dar și o persoană stabilă din punct de vedere financiar.

Transportul este o altă categorie ce implică utilizarea unei bune părți din bugetul tău, de aceea în momentul în care îți alegi mașina cu care te vei deplasa zilnic la locul de muncă, trebuie să te gândești și la consumul pe care îl are. În mod normal nu ar trebuie să folosești mai mult de 15% din venitul tău pentru transport. Dacă vei observa că depășești acest buget, ar fi indicat să identifici o altă modalitate de transport, mijlocul de transport în comun, bicicleta sau altele care nu implică costuri atât de mari.

Chiar dacă îți iei toate măsurile de precauție, cu siguranță mai există și luni în care banii nu îți sunt suficienți, nu trebuie să intri în panică, pentru a-ți rezolva problemele poți accesa un credit online rapid. Este foarte simplu de accesat un astfel de credit, în plus nu implică multă birocrație, ci poți beneficia de credit cu buletinul. Procedeul este foarte simplu, în plus nu trebuie să te descuri singur, un agent te va îndruma la fiecare pas.