Descopera cele mai bune strategii pentru a-ti gestiona banii de la un salariu la altul
In absenta cunostintelor de planificare financiara, multor persoane le este practic imposibil sa isi gestioneze eficient banii de la un salariu la altul. Aceasta provocare este o mare sursa de stres, mai ales avand in vedere preturile care cresc si nu se mai opresc la alimente, energie si alte facturi de utilitati.
Nu doar munca este importanta pentru a castiga bani, ci mai ales faptul ca nu ai vrea ca in ziua de salariu pe toti sa ii cheltui. Astfel, pe masura ce inveti sa gestionezi salariul iti va fi mult mai usor sa pui si ceva deoparte. Primul pas este sa iti asterni pe hartie veniturile si cheltuielile, apoi sa constientizezi ce greseli faci, care te impiedica sa economisesti.
Daca ti se intampla prea des sa nu te ajungi cu banii de la un salariu la altul, acest articol iti poate fi de mare ajutor. Specialistii de la Best Credit IFN te ajuta sa faci o gestionare mai atenta a banilor si o planificare mai eficienta a cheltuielilor.
Care sunt cele mai frecvente cheltuieli financiare?
Ca fiecare dintre noi, si tu ai trecut printr-o experienta care ti-a readus aminte de erorile pe care le faci in gestionarea banilor. Efectele asupra propiilor tale finante sunt cat se poate de clare – pierderi financiare, necesitatea refinantarii printr-un credit pana la salariu, penalitati, dobanzi mari, restrictii sau chiat costuri suplimentare. Pe scurt, toate acestea conduc catre instabilitate financiara, deci o noua sursa de stres.
Pe masura ce constientizezi erorile financiare vei putea sa eviti in viitor cele mai grave greseli financiare:
- Dezorganizarea sau insuficienta economiilor – este o greseala frecventa, cea mai mare sursa de stres;
- Imprumuturi pentru a achita alte imprumuturi – o alta grava greseala financiara, un cerc vicios in care te afunzi de fiecare data cand alegi refinantarea;
- Imposibilitatea de economisi pentru zile negre;
- Folosirea abuziva a cardului de credit – poate conduce catre falimentul personal;
- Achizitii impulsive, al caror cost este mai mare decat veniturile personale – de cele mai multe ori acestea nu sunt necesare; de cealalta parte, in aceasta categorie intra si produsele achizitionate la o calitate indoielnica;
- Ignorarea necesitatii de a adapta veniturile si cheltuielile in mod realist – veniturile stagneaza, insa cheltuielile sunt in crestere.
Cele mai bune strategii pentru a-ti gestiona bugetul
O buna administrare a finantelor iti va aduce un plus de confort psihic si siguranta. In lipsa unei astfel de strategii nu esti niciodata pregatit sa ai un control bun al banilor si vei continua sa ii rispesti pe lucruri care nu iti sunt necesare. Pe masura ce inveti sa iti gestionezi bugetul eficient, vei scapa de stresul psihic si vei putea sa te concentrezi asupra altor aspecte, mult mai importante.
Iata care sunt cele mai bune strategii:
- Alege instrumente financiare adaptate nevoilor tale – asta iti va asigura un plus de flexibilitate financiara;
- Creeaza-ti doua conturi – unul de economii, altul de cheltuieli;
- Creeaza-ti un bilant periodic – te va ajuta sa iti evaluezi in mod corect si realist veniturile;
- Stabileste-ti obiective financiare – pe masura ce le indeplinesti vei putea obtine independenta financiara;
- Fa din plata datoriilor si a utilitatilor o prioritate – la fiecare salariu; restul de bani vireaza-i in contul de economii.