Esti in criza de bani? Cum sa faci fata cheltuielilor urgente cu ajutorul creditului pana la salariu?

Sunt momente in viata cand cheltuielile urgente pot aparea brusc, luandu-ne pe nepregatite si fara resurse financiare disponibile. Oricat de chibzuit sau econom ai fi, in viata oricaruia dintre noi exista situatii in care fondurile nu sunt suficiente pentru a acoperi cheltuieli neplanificate, cu atat mai mult daca depasesc 1000 de lei. 

Solutii exista, doar ca ar fi mai bine sa citesti acest articol sa te convingi cum creditul pana la salariu poate fi o solutie salvatoare pentru a face fata acestor cheltuieli. Fata de imprumuturile de la prieteni sau membrii familiei, nimeni nu va stii criza prin care treci.

Nu stii daca situatia ta se incadreaza la optiunea unui credit pana la salariu? Hai sa vedem ce situatii sunt potrivite pentru acest imprumut, cum iei decizia corecta si, mai ales, care sunt cele mai potrivite metode de a-l accesa intr-un mod responsabil.

Top 4 scenarii in care creditul pana la salariu este o optiune viabila

Fata de optiunea unui credit traditional, creditul pana la salariu este oferit de mai multe IFN-uri, printre care si Best Credit IFN, avand avantajul de a fi aprobat rapid, cu minim de acte, chiar daca esti inscris in Biroul de Credit. Tocmai din acest motiv, creditul trebuie accesat in mod responsabil, dupa un calcul clar al posibilitatii de returnare.

Totusi, in top 4 situatii pentru care creditul pana la salariu este o buna optiune se numara:

  • Cheltuieli medicale neasteptate – aici se incadreaza o urgenta medicala, un accident sau o boala cronica, unde costurile pot fi coplesitoare, mai ales daca nu exista o asigurare medicala;
  • Reparatii urgente in locuinta sau la masina – aici pot fi incluse o defectiune la sistemul de incalzire sau o avarie la masina care necesita o solutionare imediata pentru a evita probleme si costuri mai mari pe termen lung;
  • Plata facturilor in asteptare – fara indoiala, facturile lunare se pot acumula si chiar devin greu de gestionat; daca se intampla sa ai de achitat mai multe facturi si nu ai suficiente fonduri pentru a face fata, creditul pana la salariu poate fi o optiune pentru a evita penalitatile si a mentine un istoric de plata sanatos;
  • Alte evenimente neprevazute – cum ar fi decesul unui membru de familie sau un eveniment natural (nasterea).

Cum sa iei cea mai buna decizie cu privire la creditul pana la salariu?

Decizia unui credit pana la salariu se ia doar dupa o evaluare atenta a nevoilor financiare – intai de toate intreaba-te daca exista o alta optiune de a face fata cheltuielilor, fara a te impovara mai tare. 

Nu uita ca este bine sa analizezi toate optiunile disponibile. Pentru ca exista mai multe institutii financiare si companii care ofera credite pana la salariu, acorda mare atentie asupra termenilor si conditiilor, care pot varia semnificativ. Este important sa te informezi si sa compari optiunile pentru a alege cea mai potrivita solutie.

Odata ales IFN-ul de la care vrei un credit pana la salariu, fa-ti o simulare si calculeaza costul imprumutului. Ia in considerare dobanda, taxele si alte costuri asociate creditului pana la salariu (daca exista), calculeaza suma totala pe care va trebui sa o rambursezi. 

De ce creditele trebuie accesate in mod responsabil?

Ne mai aducem aminte de creditele in franci elvetieni, date de toate bancile prin 2008, din cauza carora romanii au ajuns in sapa de lemn? Nici bancile nu au acordat creditele in mod responsabil (ci doar cu buletinul), deci nu e de mirare ca romanii s-au inghesuit sa contracteze bani cu dobanda mica, la costul de doar 1.9 lei/franc elvetian. Iar astazi nici nu mai trebuie sa aducem in discutie cat a ajuns sa coste unul…

Ce vrem sa spunem cu asta? Orice tip de credit contractat trebuie accesat in mod responsabil, la stricta nevoie. In plus, nu uita sa citesti cu atentie intregul contract – cat sa intelegi termenii si conditiile creditului pana la salariu inainte de a-l semna. Asigura-te ca intelegi si esti de acord cu toate clauzele si intreaba consultantul despre orice nelamuriri ai inainte de a lua o decizie.

La fel de important este sa iti planifici rambursarea imprumutului printr-un plan clar, care sa te ajute sa eviti problemele financiare pe termen lung. In functie de venitul tau si de cheltuielile lunare, stabileste un buget care sa includa plata creditului la timp.