Importanta salariului minim in creditare

Ai ramas in pana de bani pana la urmatorul salariu? Nu stii cum sa mai scoti camasa si te gandesti sa apelezi la ajutorul rudelor sau al prietenilor? In primul rand, relaxeaza-te! Inspira aer adanc si gandeste-te ca mai ai o multime de optiuni, inclusiv un credit pana la salariu.

Daca procesul de luare a unui credit bancar este greoi si poate insemna drumuri multiple la ghiseu, o buna varianta o reprezinta institutiile de creditare de tipul IFN-urilor. Insa, si aici, salariul pe care il incasezi este important.

Salariul minim pe economie – de ce este important?

Chiar daca apelezi la o institutie non-financiara, ar trebui sa stii ca sunt anumite conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a lua un credit. Trebuie sa ai varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani, un venit lunar constant si sa detii un cont bancar si un card de debit.

Spre deosebire de banci, IFN-urile accepta si persoane cu salariul minim pe economie, doar ca suma creditata va fi mult mai mica. Astfel, daca salariul este mic, principala ta grija este legata sa nu ajungi in imposibilitatea de a mai plati suma creditata. In acest sens, IFN-urile au construit diverse strategii, care sa tina cont de nivelul de indatorare, venitul tau, dar si de istoricul de creditare.

Ce trebuie sa stii despre un credit pana la salariu?

Spre deosebire de alte tipuri de credite, creditul pana la salariu este oferit de un IFN, rapid si, cel mai adesea, online. Totusi, ar trebui sa iei in calcul ce cost lunar poti suporta si daca este relevant pentru nevoia ta urgenta de bani.

Cei mai multi dintre romani cauta stabilitatea, motiv pentru care prefera sa opteze pentru un credit pe termen lung. Desi, aparent, costul este mai mic, iar rata lunara se incadreaza in buget, pe termen lung costul total va fi mult mai mare, dat fiind ca se adauga comisioane si dobanzi. La polul opus, creditul pana la salariu este un produs nebancar transparent, a carei dobanda nu se schimba pe perioada de contractuala si nu exista comisioane ascunse. In plus, plata se face o singura data. Daca la creditele bancare valoarea este influentata de cursul valutar sau alti indici financiari, in cazul IFN-urior regula nu se aplica.

Un alt avantaj major al creditului pana la salariu este rapiditatea. Daca azi ai nevoie de bani, intri pe site, completezi datele in cererea de credit, incarci documentele solicitate, iar in cateva ore vei fi contactat de un consultant. Odata finalizat si semnat contractul, banii ii vei primi pe cardul de debit sau cash, la una dintre locatiile Best Credit IFN

Totodata, este foarte important sa iei in calcul si eventualele penalitati, cauzate de faptul ca angajatorul poate intarzia plata salariului. Astfel, trebuie sa iei in calcul si aceasta posibilitate, pentru ca strategia de inapoiere sa fie potrivita nevoilor tale.

In concluzie, un credit pana la salariu se poate dovedi mult mai avantajos, decat cel clasic, pe termen lung. Din moment ce ai toate informatiile, vei putea face alegerea cea mai potrivita pentru tine si bugetul tau.