Învață cum să-ți administrezi propriul buget pentru a avea bani cât mai mult timp

Acest articol vine în ajutorul celor care au probleme cu administrarea banilor, astfel că din cauza lipsei de cunoștințe asupra metodelor de manageriere a banilor ajungi să te lovești de neajunsuri sau să rămâi efectiv fără bani.

Sfaturi pentru o administrare inteligentă a banilor

Notează-ți cheltuielile

De cele mai multe ori ajungi în situația în care îți verifici cardul sau portofelul și te întrebi, pe ce oare s-au cheltuit atâția bani. Această situație neplăcută se poate rezolva foarte ușor dacă tu ți-ai notat fiecare investiție făcută și poți analiza la sfârșitul lunii dacă ai greșit cu vreo achiziție, fiind nefolositoare. Dacă vei repeta acest procedeu câteva luni vei reuși să ai o evidență clară a banilor și să realizezi la ce anume poți renunța din lista de cheltuieli și poți de asemenea, să-ți păstrezi o sumă de bani pentru diversele cheltuieli neprevăzute care ar putea apărea.

Un sfat pe care ar trebui să-l aplici este acela ca atunci când mergi la cumpărături să ai o listă pe care să o respecți în magazin.

Facturile

O grijă pe care o avem lunar și care ne cheltuie o bună parte din bani sunt facturile pentru utilitati. Dacă primești salariul într-o singură tranşă le vei achita atunci cu siguranță pe toate, dar dacă salariul tău este format din avans și lichidare, împarte și facturile în două tranșe, la avans plătești o parte, la lichidare încă o parte, pentru a nu simți la una dintre tranșele salariale, lipsa banilor.

Ceea ce nu trebuie să uiți este data scadentă a facturilor.

Categorisirea banilor

Împărțirea banilor în funcție de facturi, cumpărături și alte evenimente care apar în luna respectivă este o altă metodă eficientă cu care nu poți da greș. Astfel poți folosi cutiuțe, plicuri sau file de protecție pe care să apară scopul banilor, iar în interior să introduci suma necesară, astfel îți impui că banii aceia sunt deja alocați și nu îi vei cheltui inutil.

După repartizarea banilor pe categorii, dacă rămâi cu bani în plus, îi poți pune pentru cheltuielile neprevăzute într-un alt plic.

Cumpărăturile trebuie să le faci într-un mod inteligent, de aici nu trebuie să deduci că trebui să cumperi cel mai ieftin produs, pentru că așa cheltuieşti banii eficient. Din contra nu îi vei cheltui eficient, pentru că dacă vei achiziționa un produs cu o calitate mai proastă și implicit acesta va trebui înlocuit în scurt timp, deci va implica o nouă cheltuială, deci mai mulți bani irosiți.

Este important să ții cont tot timpul de acest lucru, indiferent de ceea ce achiziționezi!

Dar se poate întâmpla și inevitabilul și într-o lună să nu reușești să respecți ceea ce ai învățat din acest articol sau poate știai și astfel să cheltuiești bani fără sens sau să nu prevezi anumite situații care implică cheltuirea banilor. Astfel vei ajunge în situația în care nu dispui de banii necesari pentru a rezolva problemele de natură financiară, iar în acest caz cea mai bună metodă prin care îți poți rezolva toate problemele este creditul pana la salariu.

BEST CREDIT IFN îți oferă cea mai ușoară procedură prin care tu îți rezolvi problemele financiare, beneficiind de credit doar cu buletinul. Poți aplica atât fizic la unul dintre punctele noastre de lucru, dar și mai simplu, poți aplica online, din propria casă.