Lucrurile esențiale pe care copiii tai trebuie să le știe despre bani
În perioada copilăriei oamenii sunt dominați de o curiozitate ieșită din comun. Până la vârsta de 7 ani, copiii pot deprinde foarte repede comportamentul și obiceiurile celor din jur, astfel că această perioadă este cea mai indicată pentru a discuta cu copilul tău despre gestionarea banilor.
Educație financiară prin jocuri
Întrucât joculețe sunt cele care îi atrag cel mai mult pe cei mici, cel mai indicat mod prin care pot învăța orice este jocul. Trebuie să îl ajuți să înțeleagă că prin bani nu poți obține orice, dar îți poți achiziționa bunurile de care ai nevoie pentru traiul de zi cu zi. Cel mai indicat joc ar fi magazinul, unde se obțin produse în schimbul banilor, îi poți instaura în camera lui sau în living un mini magazin în care să se regăsească produsele de care el are nevoie. Pentru început trebuie să înțeleagă doar conceptul de schimb, bani pentru produse, de faptul că poate rămâne fără bani și are nevoie de ceva anume, dar și ideea de a nu găsi produsul în stoc. De asemenea poți să-i pui accent pe diferența de prețuri între produse asemănătoare.
Tu ești principalul exemplu
Copiii se ghidează după faptele părinților, astfel că trebuie să fii atent cum acționezi în viața de zi cu zi. De exemplu, când ieșiți la cumpărături împreună trebuie să comunici în permanență cu el atunci când faci alegerile, chiar să îl consulți și să îi ceri părerea, din aceste discuții ar trebui să își însușească raportul calitate-preț. De asemenea, îl mai poți învăța că este mult mai bine să cumpere produsele mai ieftine în detrimentul altora mai scumpe, care sunt de aceeași calitate pentru că într-un final va rămâne cu mai mulți bani.
Învață-l cum poate obține banii
Trebuie să afle și să înțeleagă ideea că banii se obțin prin muncă, nu îi primesc pur și simplu de la părinți, astfel se vor bază tot timpul pe ideea că părinții lui îl vor ajuta oricum cu bani.
Îi poți învăța această lecție în momentul în care vor să le cumperi jucării. Nu trebuie să le dai clasicul răspuns, ”nu avem bani”, trebuie să îi explici că trebuie să strângă banii aceea într-un fel sau altul, pot să te ajute la treburile casnice, să învețe o poezie sau orice alt lucru ce ajută la dezvoltarea lui și astfel va fi recompensat. Banii lui îi vei pune într-o pușculiță și când va strânge suma necesară își va cumpăra ce îți dorește.
Învață-i să economisească!
Un alt lucru pe care trebuie să îl învețe, să pună bani deoparte. Trebuie să fie capabil să facă diferența între lucrurile de care are nevoie și lucrurile pe care și le dorește, jucării, jocuri pe calculator. Cu toate aceste cunoștințe acumulate încă de mic, nu va fi predispus să facă greșeli în ceea ce privește situația financiară.
Însă adulții ce fac atunci când nu le ajung banii până la salariul următor?
Când copilul ajunge la vârsta la care poate înțelege mai multe, următorul pas în educația financiară ar fi să afle ce înseamnă mai exact un credit. Trebuie să știe când este indicat să apeleze la un credit online rapid pentru a scăpa de problemele financiare.
Iar echipa Best Credit IFN oferă facilitatea unui procedeu foarte ușor și rapid în primirea banilor, astfel că nu va depune un efort mare în obținerea acestuia.