Portretul unui om care este responsabil financiar

Exista perioade in care stai si te gandesti pur si simplu pe ce lucuri s-au dus banii tai. Extrasul de cont nu te ajuta, deoarece toate sumele afisate acolo s-au dus pe lucruri aproape inutile, pe care nici macar nu ti le mai amintesti. Contrar acestor situatii, exista momente cand esti foarte fericit pentru ca ai reusit sa-ti economisesti bani si ti-ai cumparat lucrul pe care ti-l doreai atât de mult.

Ei bine, pentru a aduce o echilibrare intre cele doua situatii trebuie sa devii mai atent la modul in care iti gestionezi banii, altfel spus trebuie sa incepi sa fii un om responsabil financiar. Cum poti face asta? Citeste in continuare.

Viziune clara asupra intregului buget

Viziunea clara asupra intregului buget insemana ca stii ce bani incasezi, ce suma cheltuiesti pe cheltuileile uzuale si care sunt banii pentru vacanta. De asemenea, stii sumele pe care le datorezi, dar si pe cele pe care le incasezi.

Esti la fix cu plata facturilor

Nu stii care este data scadenta a facturilor pentru ca tu platesti tot timpul la timp. Acest lucru te scuteste de batai de cap suplimentare, dar si de bani risipiti aiurea, precum sunt cheltuielile suplimentare sau penalitatile. Mai mult decat atat, platind facturile la timp vei stii exact cati bani iti raman disponibili pentru intreaga luna.

Economisesti lunar

Nu conteaza cat, important este ca o faci. Astfel, un om responsabil financiar pune deoparte luna de luna o suma de bani oricat de mica. Probabil ai aflat deja ca si monedele acelea care iti ocupa loc in portofel, puse in pusculita se pot transforma in economii consistente.

Faci fata tentatiilor

Reducerile din magazine nu iti atrag atentia atunci cand nu ai nevoie de haine? Felicitari! Asta inseamna ca esti stapan pe situatie si ca in astfel de cazuri tu esti cel care conduce banii, ci nu invers.

Accepti credite, dar numai in mod responsabil

Un om responsabil financiar evita sa se indatoreze in mod excesiv si tinde sa-si chibzuiasca banii foarte bine. Chiar si asa, exista si in viata lui situatii in care este nevoit sa apeleze la credit. Pentru el, un credit online rapid este o posibilitate demna de luat in calcul si reprezinta, totodata, o soluție salvatoare.

Nu esti greu de multumit, dar putinul nu este pentru tine

Pentru tine locul de munca este o sursa de venit si stii deja ca daca investeti in tine, avantajele nu vor intarzia sa apara. Stii exact care este valoarea ta si nu te multumesti cu bani putini. Lupti cu naturalete pentru binele tau financiar si pentru a fi rasplatit conform valorii tale.

Speram ca aceasta lista te va ajuta sa-ti dai seama pe ce drum te situezi. Esti sau nu responsabil financiar?