Rechizitele scolare sunt mai scumpe cu 50%! Cum faci rost de bani pentru a le plati?

Asteptat sau nu, inceputul de an scolar nu ii incanta pe copii, iar parintii isi calculeaza ultimul banut, astfel incat sa le ajunga sa achizitioneze rechizitele scolare de baza pentru copil. Unde mai pui ca la acestea se adauga uniforma si, poate, plata scolii, daca cel mic invata la o scoala/gradinita privata.

Spre deosebire de anul trecut, pretul rechizitelor de baza a crescut cu 13%, conform unui studiu realizat de Deloitte. Asta inseamna ca un pachet minimal de rechizite (cateva caiete, pixuri, creioane si, poate, un ghiozdan mai ieftin) trece de 200 de lei per elev.

Comparativ cu anul trecut, elevii se intorc in banci mai devreme cu o saptamana, anul scolar fiind structurat, de aceasta data, in 5 module. Chiar si asa, elevii din Romania se claseaza pe locul 4 la coada clasamentului european al timpului petrecut la scoala – doar 167 de zile, depasind doar Albania, Malta si Grecia.

Inapoi la scoala – 30 de produse care s-au scumpit substantial fata de anul trecut

Daca anul trecut toate rechizitele pentru noul an scolar costau undeva la 300 de lei, anul acesta parintii trebuie sa bage adanc mana in buzunar pentru a-i oferi copilului cele necesare. Rechizitele de baza, la care s-au adaugat ghiozdan, penar, caiete, acuarele, creioane sau carioci, insumeaza nici mai mult, nici mai putin de 500 de lei. Astfel, putem spune ca fata de anul trecut rechizitele au crescut cu peste 170 de lei, aproximativ 50% mai mult.

Dintre toate rechizitele, cel mai mult s-au scumpit ghiozdanele. E drept ca fiecare scolar isi doreste unul anume, insa modelele basic au sarit de 100 de lei. Daca discutam de ghiozdane tip troller sau cu personajele preferate, parintii trebuie sa scoata din buzunar sume cuprinse intre 200 si 500 de lei. De cealalta parte, exista si o categorie de rechizite scolare care si-au mentinut pretul ca anul trecut, acestea fiind caietele de geografie, biologie sau muzica, foarfeca, lipici sau pasta corectoare.

La un salariu net de 1.900 de lei cum fac fata parintii?

Din pacate, salariul pe care un roman il castiga nu tine pasul cu cresterile de preturi. Astfel, cei mai multi dintre parinti se vad in impostaza de a cauta solutii, astfel incat copilul sa mearga la scoala cu cele necesare.

In aceasta perioada, cei mai multi romani opteaza pentru un credit online, pentru care aplica la o institutie de tip IFN. tot ce trebuie sa faca este sa completeze un formular online, sa adauge o copie de pe cartea de identitate, insotita de un extras bancar, iar in cel mai scurt timp va fi contactat de un consultant financiar.

In ultima perioada, tot mai multi romani aleg aceasta varianta, dat fiind ca sunt necesare mult mai putine documente decat in cazul unui imprumut contractat la o banca comerciala, dar si pentru rapiditatea aprobarii. Astfel, de acasa sau de la locul de munca, oricine poate contracta un credit cu buletinul pentru a rezolva diferite urgente sau achizitii. In plus, chiar si persoanelor inscrise in Biroul de Credit le pot fi aprobate imprumuturi rapide, singura conditie este ca persoana sa fie majora si sa dovedeasca existenta unui venit.