Renovarea apartamentului – sfaturi financiare care te vor scapa de stres
Schimbarile sunt intotdeauna binevenite, asa ca nu ne surprinde sa aflam ca esti in pragul unei renovari. Fie ca vrei sa schimbi interiorul casei tale in stil propriu sau vrei sa apelezi la ajutorul unui specialist in domeniu, acest proces de care urmeaza sa te apuci are nevoie de o planificare meticuloasa cu scopul de a oferi un rezultat perfect. Astfel, pentru intocmirea acestui plan ne-am gandit sa venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi si recomandari.
Etapele renovarii apartamentului stabilite inca de la inceput
Inainte de orice, rezerva-ti putin timp pentru a stabili clar ce anume vrei sa modifici in interiorul apartamentului tau, dar si ce anume vrei sa pastrezi din lucrurile actuale. Dupa acest timp este posibil ca proiectul tau sa fie mai simplu sau mai complicat de cat credeai. Printre nevoile cele mai uzuale, s-ar putea sa se regaseasca si urmtoarele:
Inlocuirea instalatiei electrice – daca prizele trebuiesc schimbate sau daca becurile din casa se ard foarte des, exista posibilitatea ca instalatia ta electrica sa prezintele unele probleme. Tine cont ca acest proces presupune si gaurirea peretilor, asadar incepe cu acest pas.
Inlocuirea instalatiei sanitare – iti dai seama daca instalatia sanitara merita schimbata doar atunci cand observi unele schimbari, precum tevile aflate intr-o stare de degradare sau robinetele care picura necontrolat. Pentru renovarea baii vei avea nevoie si de o chiuvetă, cada si un vas de toaleta nou.
Inlocuirea parchetului sau a gresiei si faiantei – daca observi ca parchetul se umfla sau se afla intr-o stare de degradare, iar faianta si gresia prezinta unele urme se uzura, atunci e timpul sa fie schimbate.
Schimbarea usilor – in cazul in care usile vechi prezinta urme de uzura, investeste in altele, care vor da un aer fresh intregii locuinte.
Izolarea termica a apartamentului – este un lucru extrem de intalnit mai ales in cazul apartamentelor din blocuri neanvelopate. Astfel, vei economisi sume importante de bani in viitor.
Schimbarea mobilei – este un pas frecvent pe care-l faci atunci cand te plictisesti de imaginea veche a locuinței tale sau atunci cand aceasta nu mai este functionala.
De asemenea, tot in faza de pregatirea a renovarii va trebuie sa stabilesti si cheltuielile concrete pe care le presupune tot acest proces. In stabilirea bugetului tine cont ca trebuie sa iei in calcul costul materialelor de constructii, dar si costul manoperei, daca vei apela la o echipa de muncitori.Totodata, in functie de suprafata apartamentului, de calitatea materialelor si de pretențiile tale, renovarea unui apartament te poate ajunge si la o suma de 25.000 de lei. Astfel, daca nu dispui de acesti bani,nu uita de varianta unui credit cu buletinul care iti sta tot timpul la dispozitie.