Învață cum sa economisesti bani lunar fără sa le simți lipsa în portofel

Ziua salariului este un motiv de bucurie, însă imediat a doua zi încep calculele să-ți ocupe mintea. Sunt luni în care te gandesti cum anume este mai bine sa imparti salariul astfel incat sa-ti ajunga și pentru facturi, și pentru cumparaturi, impozite, asigurari și alte cumparaturi pentru tine și pentru casă. Deseori se întâmplă ca la finalul acestor plăți sa realizezi ca banii rămași nu iti asigura un minim de confort financiar. Pentru a scăpa de aceste situații, singura soluție este sa incepi sa economisesti o suma de bani pe care sa o poți folosi pentru perioadele în care apar cheltuielile neprevăzute.

Lista de cumpăraturi: instrumentul care iti controleaza bugetul

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a pune bani deoparte constă în a nu uita niciodată sa iti faci o lista de cumparaturi. Cand mergi la supermarket, cumpăra doar ceea ce ai trecut pe lista și ceea ce ai cu adevarat nevoie, in cantitatea necesara, fara sa suplimentezi cu alte lucruri. De asemenea, exista o serie de produse care este foarte puțin probabil sa se regaseasca pe lista de cumparaturi din fiecare luna, precum sunt produsele de igienă sau cele de uz casnic. Atunci cand ești tentat sa adaugi un produs în plus în coș tine cont ca asta reprezinta  și un cost suplimentar.

Analiza ofertelor

Analiza ofertelor reprezinta o modalitate conexa de a economisi bani. Tot ce trebuie să faci este sa analizezi ofertele magazinelor aflate în apropierea casei tale pentru a vedea exact unde anume este mai convenabil sa faci o achizitie.

Evita plățile cu cardul

Atunci cand efectuezi plata cu cardul exista o mare posibilitate de a nu mai tine cont banilor pe care îi cheltui. Mai multe cercetări au arătat faptul ca atunci când plătești exlusiv cu cardul, banii se vor duce mult mai repede. Baza acestui lucru este de natură psihologică: acțiunea în sine de a introduce cardul în aparatul de plata nu are un impact atat de mare asupra percepției umane, așa cum se intampla atunci cand trebuie sa realizezi practic gestul de a scoate bani din portofel.

Astfel, scoate de pe card o anumită suma de bani pe care o consideri necesara pentru un anumit tip de plata sau pentru a-ti rezolva o problema financiara si pastreaza restul banilor în cont.

Ei bine, acestea reprezinta principalele cauze ale cheltuielilor necontrolate dar, urmand sfaturile de mai sus îți va fi mai ușor sa ai un buget planificat. Tot, pentru situațiile cu adevărat deosebite nu uita de opțiunea unui credit online rapid