Vrei sa obtii independenta financiara? Iata cateva trucuri pe care sa pe pui in aplicare la inceput de an

Cine nu isi doreste sa scape de grija banilor? A fi independent financiar este un vis care se poate transforma in realitate cu putina atentie, chibzuinta, perseverenta si inteligenta atunci cand vine vorba despre finantele proprii.

Daca si tu ai inceput noul an cu dorinta de a duce o viata lipsita de griji si sa elimini cheltuielile inutile sau impulsive, in acest articol vei gasi o serie de sfaturi extrem de utile, cu strategii inteligente de la consultantii cu experienta ai Best Credit IFN, care te vor invata cum sa iti planifici in mod corect banii. 

Atat in viata reala, cat si pe retelele de socializare intalnesti tot mai des termenul de ”independenta financiara”. Acest termen face referire la un nivel financiar satisfacator, cu venituri suficiente, care sa acopere nevoile si dorintele personale. Insa pentru a te bucura de aceasta independenta trebuie sa investesti in educatia financiara. 

Ca sa devii o persoana independenta financiar trebuie sa stii ca este un proces complex, de durata, in care rabdarea este calea spre succes. Doar astfel te vei bucura de un rezultat final peste asteptari, mai ales daca vrei sa incepi noul an cu acest statut. 

Strategia 20-50-30 – ce este si cum iti poate fi de ajutor?

Printre strategiile de independenta financiara care au dat roade, cea mai buna este varianta 20-50-30. In termeni simpli, aceasta strategie presupune:

  • Economisirea lunara a 20% din venituri – daca salariul iti permite acest lucru; o buna optiune este sa iti deschizi un cont de economii;
  • 50% plata cheltuielilor lunare – aici sunt incluse chiria sau rata la casa, utilitatile, mancarea, etc.;
  • 30% lunar pentru propriile-ti dorinte.

Aplicand in mod corect aceasta strategie vei putea returna mai repede un credit, datorii sau un credit online pana la salariu. Astfel, economiile le poti indrepta catre investitii variate, cu riscuri tot mai mici. 

Sfaturi de economisire a banilor pentru femei

In ceea ce priveste independenta financiara a femeilor, trebuie sa recunoastem ca mergem pe un teren minat. Insa, surprinzator, doamnele si domnisoarele economisesc mai multi bani intr-un an, comparativ cu barbatii.

Ca o femeie sa devina independenta financiar trebuie sa isi planifice cu atentie banii. Practic, vorbim despre responsabilitate, chibzuinta si rabdare. Totodata, nu ar strica sa urmezi si aceste sfaturi:

  • Investeste in educatie – aici discutam despre cursuri de specialitate si pregatire, care iti pot aduce mai multi bani la locul de munca sau te pot ajuta sa avansezi in cariera;
  • Ai grija de sanatatea ta – desi s-ar putea sa ti se para ciudat, starea de sanatate si banii merg mana in mana; cu alte cuvinte, ca sa nu cheltui sume consistente la medici, pe investigatii si medicamente (sau, in cel mai rau caz, pe operatii), adopta un stil de viata cat mai sanatos;
  • Evita sa cheltui bani fara rost – mai bine pui bani deoparte pentru o vacanta in strainatate decat sa te bucuri de articole vestimentare, parfumuri, bijuterii sau produse de make-up pe termen scurt.